Brugsforeningen for Grenaa og Omegn Lillegade 24

Denne gang er det et postkort fra Lillegade jeg viser.

Lillegade 24 blev opført i 1884 af skomager Ernst Nørlem, og frem til 1914 havde ejendommen flere forskellige ejere. I 1914 blev bygningen solgt til Brugsforeningen for Grenaa og Omegn, der var blevet oprettet i 1911 og hidtil havde boet til leje i et mindre lokale på hjørnet af Mogensgade og Nytorv.

På postkortet ses:
Bestyrelsen fotograferet foran brugsforeningen. Helt til venstre værten på “Land-mandshotellet” Chr. Rasmussen (kaldet Pind). Derefter fra venstre : Pakmester Mortensen, forretter Zacho Børresen, snedker P. Brandi, en lærling, Marie Nielsen (senere uddeler) , uddeler Johs. Nielsen, væver Chr. Jensen, pedel Søren Madsen, forretter Viggo Nielsen og landpostbud Chr. Pedersen.

I dag er det fagforeningen HK der har kontoer i lokalerne.

Brugsuddeler Nielsen og frue samt en lærling

Her ses bestyrelsen fotograferet indenfor i Brugsforeningen. På billedet ses fra venstre, Viggo Nielsen, forretter, Uddeler Nielsen, Fru Marie Nielsen, Chr. Petersen, landpostbud, Chr. Jensen, væver, P. Brandi, Pakmester Mortensen, Pedel Søren Madsen, Zacho Børresen, forretter.

Læs også

Kan man næste ønske sig mere?

Har netop erhvervet dette postkort, hvor billedsiden viser Gjerrild Station, og når man vender postkortet, …

En tur med Grenaa-Gjerrild-Ryomgård banen, dog uden bureau stempel.

I dag modtog jeg med posten mit seneste køb på Delcampe, et brevkort sendt fra …

Dampskibsselskaber “Fornæs”

Et selskab ved navn “Fornæs” indledte 6. oktober 1918 sejlads på ruten Grenaa-Hundested-Frederikssundmed dampskibet “Grenaa”. …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies