Aug. Johansens gæstgiveri

Dagens postkort viser Aug. Johansens gæstgiveri på Hjørnet af Strandgade og havneplads.

Aug. Johansens der var født i 1890 have i en del år sejlet som sømand på langfart, til han var op i tyverne, havde han en del af tiden været hovmester om bord og han etablerede sig senere som som fiskeeksporter ved Grenaa Hav.

Han giftede sig med snedker Wodstrups enke, der en tid havde været jordemoder og var en særdeles dygtig og praktisk kvinde. Sammen indrettede de i et par stuer ud mod havnen en restauration. Den stod nærmest under fruens ledelse, medens Johansen fortsatte som fiskeeksportør.

Restaurationen blev snart Havnens “fineste” og søgtes efterhånden af mange gæster fra byen. Der blev indrettedes keglebane og “Johansens Beværtning” blev et yndet udflugtssted for selskaber fra Grenaa By der lå ca. 3 km. inde i landet.
Omkring århundredeskiftet blev der etableret kaperkørsel mellem Grenaa By og Grenaa Havn, kapervognen ses til højre for bygningen.

I 1913 døde fruen og 19/5 1915 døde også Aug. Johansen, og ejendommen overtoges af fiskeeksportør A. P. Kirk.
Det var også her hos Johansen at man kunne kontakte “Post Peter” der besejlede ruten Grenaa – Anholt (1/8 1885 – 1/8 1912) når han lå i havn i Grenaa.

Læs også

Kan man næste ønske sig mere?

Har netop erhvervet dette postkort, hvor billedsiden viser Gjerrild Station, og når man vender postkortet, …

En tur med Grenaa-Gjerrild-Ryomgård banen, dog uden bureau stempel.

I dag modtog jeg med posten mit seneste køb på Delcampe, et brevkort sendt fra …

Dampskibsselskaber “Fornæs”

Et selskab ved navn “Fornæs” indledte 6. oktober 1918 sejlads på ruten Grenaa-Hundested-Frederikssundmed dampskibet “Grenaa”. …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies