Som Torvet i Grenaa så ud ca. 1900-1910

Denne gang viser jeg tre postkort fra Torvet i Grenaa fra 1900-1907.

Statuen af Frederik den syvende på Torvet ca. år 1900.
Bygningen i baggrunden til venstre er Edv. Hansens købmandsgård som lå på Storegade 1 og som nedbrændte delvis i 1919. På taget af Vogels ejendom ses antennerne fra telefoncentralen, som i en lang årrække havde lokaler i ejendommens øverste etage.
Tryk: Håndkoloreret lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 16886k. Fotograf: Ukendt. (postbehandlet 03.09.1909)

Torvet 2, ejendommen er opført af Chr. Vogel i år 1900, var den første tre etagers ejendom i Grenaa. Til højre „Christoffer Vogels Manufactur. Skræder og Herre Ekvipering“ og til Venstre „Torvets Materialhandel“ som blev startet i 1914 af E. Jespersen. I bygningens øverste etage havde telefoncentralen i en lang årrække lokaler. Før Vogel
opførte ejendommen, lå byens apotek her.
Tryk: Ægte foto (bromsølvpapir). Udgiver: J. P. Christiansen, Grenaa. Fotograf: J. P. Christiansen, Grenaa. (postbehandlet 09.12.1918)

Erik Busks Maskinstrikkeri på torvet foran Vogels forretning. Busk havde oprindelig forretning i den vestlige ende af Vogels ejendom i Storegade. Træbygningen blev opført midlertidig, medens den gamle bygning i Storegade i 1907 blev revet ned, og til den nye stod klar. Træbygningen
blev senere flyttet til Vogels have i Ågade, hvor det fungerede som lysthus helt frem til 2005.
Tryk: Ægte foto (bromsølvpapir). Udgiver: Ukendt. Fotograf: Ukendt (postbehandlet 08.06.1907)

Læs også

Kan man næste ønske sig mere?

Har netop erhvervet dette postkort, hvor billedsiden viser Gjerrild Station, og når man vender postkortet, …

En tur med Grenaa-Gjerrild-Ryomgård banen, dog uden bureau stempel.

I dag modtog jeg med posten mit seneste køb på Delcampe, et brevkort sendt fra …

Dampskibsselskaber “Fornæs”

Et selskab ved navn “Fornæs” indledte 6. oktober 1918 sejlads på ruten Grenaa-Hundested-Frederikssundmed dampskibet “Grenaa”. …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies