Hvad man dog kunne få for 10 øre i 1926.

Brev af 1 vægtklasse afsendt fra Grenaa til Kammerherre Collet på Katholm gods den 16/1 1926, hvor det er forsøgt afleveret. Men postbuddet har her fået at vide at Kammerherren var bortrejst for tiden, det er inden afleveringen blevet omadresseret til Lundbygaard ved Lundby, som på dette tidspunkt også var ejet af Kammerherre Collet.

Brevet bliver herefter med blåkridt sat i efterporto af 10 øre der var forskellen mellem lokal og landsporto. I Grenaa er det først gang afstemplet med BML 16/1 1926, og anden gang med Grenaa BRO IIIb 19/1, på bagsiden ankomststemplet København S 20/1 2 OMB og igen på forsiden afgangsstempet København S 20/1 1926 9-10 F, På bagsiden er brevet igen ankomststemplet Lundby 20/1. I Lundby er der påsat et 10 øre portomærke der er annulleret 21/1 1926, som Kammerherren så har måtte betale for at få sit brev.

Adressen var oprindelig da det var tænkt som et lokalbrev kun ”Katholm”, men inden afgangen fra Grenaa anden gang er der med blæk skrevet ”Grenaa” i tilfælde af at brevet skulle returneres.

Havde brevet nu været afleveret på Katholm og altså ude af postvæsenets hænder, havde efterportoen i stedet for 10 øre været 20 øre, det manglende beløb + 20 øre dog højest det dobbelte af det manglende, som et ”på ny indleveret ” brev.

Takstperiode landsporto brev af 1 vægtklasse: 1/7 1920—31/12 1926 = 20 øre.

Så meget servicer fik man dengang i 1926 for kun 10 øre.

af Erik Sørensen

Læs også

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

Så skal vi desværre til det igen.

I dag tikkede den sørgelige nyhed ind, om at vi nu igen har mistet en …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies