Da Anholt blev til pr. Helsingør

Efter at de sidste englændere den 29/9 1814 havde forladt Anholt, opstod der der tilsyneladende et behov hos Postmesteren i Grenaa om at få at vide, hvordan han for fremtiden skulle forholde sig med hensyn til postforbindelsen mellem Anholt og fastlandet.

På planchen herunder vises Generalpostdirektionens svar af 25/2 1815, på den “Konstituerede Postmester Møller i Grenaa” forespørgsel af 27/12 1814, og herunder vises stk. 2 fra “Circulaire” af 11/3 1815, med nogenlunde samme ordlyd som brevet af 25/2 1815.
Dog med den ikke uvæsentlige tilføjelse:
Breve alene modtages frankerede direkte til Helsingør, da i modsat Fald den paa samme hvilende Porto vil paa Kartet vorde udsat det Kongelige Postkontor til Ansvar.
Som det ses, så har Circulairet en ikke uvæsentlig tilføjelse i forhold til brevet, nemlig den at ”Breve alene modtages frankerede direkte til Helsingør…”, hvilket ifølge F.C.v. Jessens ”Håndbog i det Udvortes Postvæsen for private og Postembedsmænd” fra 1839 fremgår af en ”Mile og brevportotabel”: ”Anholt dertil franco Helsingöer (videre til Anholt med skibslejlighed)”. Ifølge tabellen var Anholt det eneste sted, der var underlag denne begrænsning med, at breve kun kunne sendes forud frankerede.

Jeg viser kun det uddrag af Cirkulæret der omhandler Anholt

Klik på planchen for at se den som PDF

Hele eksponatet kan ses her

Læs også

Vinteren 1922

Hvis nogen skulle havde glemt hvad det vil sige at have rigtig vinter, så kommer …

Anholt Havn

Her kommer lige endnu et Anholt postkort. Denne gang er motivet et kig ud over …

“Hultenborg” Anholt Havn

Dagens post bragte min sidste nyerhvervelse til min postkortsamling.Denne gang var det et dejligt postkort …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies