Hvad gør man når det er koldt, og der ikke er flere kul?

Fra 1. august 1885 til 31. juli 1912 var brevsamlingsstedet på Anholt underlag Grenaa Postkontor, og i hele denne periode var det Peder Pedersen (Post Peter) der besørgede sejladsen med mellem Anholt og Grenaa.
Ud over post og gods til og fra øen, sørgede Post Peter også for mange af de private indkøb af fornødenheder for øens beboere, når han nu alligevel var i Grenaa.
Men der skete, at der pludselig opstod et behov efter at Post Peter var afsejlet fra øen, og hvad gjorde men så?
Jo, man sendte et telegram til Grenaa telegrafstation, der lå i forbindelse med posthuset oppe i Grenaa by, og her frankerede man så telegrammet med 4 øre (lokal porto), og sendte det ned til Postfører Petersen, Havnen Grenaa.
Ved ankomsten til Grenaa Havn blev telegrammet så afleveret på Johansens Restaurant, det lå på hjørnet af Strandgade og Havneplads, for her havde Post Peter som regel ”kontor” når han lå i havn i Grenaa, hvorefter Post Peter foretog sig det forødende.
I dette tilfælde er det August Johansen på Anholt der har sendt et telegram med følgende ordlyd ”Beder medtage 4 Tdr. kul har ingen. August Johansen.
Herefter har Post Peter så fremskaffet de 4 Tdr. kul, og taget dem med retur til Anholt, så August Johansen ikke kom til at fryse.
Det kunne nok ikke lade sig gøre med Anholt Færgen i dag.

af Erik Sørensen

Læs historien om Post Peter her

Læs også

VILDFARNE ENGEL

Om tilblivelsen af denne smukke og stærke sang som du skulle give dig tid til …

Hilsen fra Grenaa

En af de skønne ting ved at samle både gamle postkorter og posthistorie er, at …

Bekræftelse af indhold udstedt af Grenaa postkontor den 22. november 1928.

Klik på billedet og se planchen som PDF

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies