FORSIDE / Tophistorier / Et brev fra Arnold Svenstrup

Et brev fra Arnold Svenstrup

Brev sendt fra Arnold Svenstrup, Grenaa. Skotøjsforretning og Læderhandel, Østergade 6, Grenaa til Herr. Kammerherre Collet, Katholm, pr. Grenaa den 8/10 1928. Men da landposten ville aflevere brevet på Katholm har Kammerherren være bortrejst, og brevet er derfor blevet omadresseret til gl. Køgegaard, Køge.
Brevet er oprindelig korrekt frankeret med 10 øre som et lokalbrev, men da det ved omadresseringen skulle udenfor lokalportoområdet, er det blev det sat i efterporto til landsportotaksten som var 15 øre. De manglende 5 øre er først påskrevet med blyant ved siden af 10 øres frimærket og senere med blåkridt.

Ved ankomsten til Køge er brevet blevet forsynet med et 5 øres portomærke, som Køge postkontor har glemt at annullere. Kammerherren Collet har altså måtte betale 5 øre for at få brevet udleveret.

Havde landposten nu fået afleveret brevet på Katholm og omadresseringen først var sket efter udleveringen af brevet, skulle der havde været sat i efterporto som et ”På ny indlevere brev”, og efterportoen ville så havde været 10 øre, ”Manglende porto +15 øre, dog højest det dobbelte af den manglende porto”.

Postkort med Arnold Svenstrup fra udstillingen på Grenaa Realskole, Lillegade 48 i anledning af ”Den Danske Uge” i 1913.

Her ser vi bagerst skomagermester Arnold Svenstrup, Østergade 6, og forrest skomagersvend A. Hansen. Nørregade 11. Som nummer to fra venstre ses Gasværksbestyrer Bostrup og yderst til venstre ses fabrikant Anton Jensen, Kannikegade. Samme Anton Jensen som i 1906, under beskedne former startede Grenaa Motorfabrik nede ved Grenaa Havn.
Postkortet der er et ægte foto kort, et af en hel serie postkort udgivet af fotograf J. P. Christiansen, i anledning af udstillingen

Læs også

Sophus Jøns/Marx Jøns

For mange frimærkesamlere med en del år på bagen, siger navnet Marx Jøns nok de …

Landmandshotellet , Lillegade 24

Lillegade 24 ca. år 1915, t.v. var Chr. Rasmussens „Landmandshotellet“, og i modsatte ende af …

Hotel Dagmar på Søndergade

Hotel Dagmar som det kom til at se ud efter moderniseringen og den delvise ombygning …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies