FORSIDE / Grenaa Post- og Byhistorie / Hoffmann Hansen, Post Peter og Anholt havn

Hoffmann Hansen, Post Peter og Anholt havn

I september 1899 påbegyndtes bygningen af Anholt statshavn og den 15/3 1900 gik arbejdet for alvor i gang, og havneingeniør Vilhelm Hoffmann blev ansat som leder af projektet.
Det viste brevkort der er sendt fra Grenaa Jernbanestation til Postfører Petersen, Havnen (Grenaa havn) 10/11 1901, er en meddelelse om at der fra Mørch i Horsens til Hoffmann Hansen og Co, Anholt er ankommet 48 stk. tømmer, formentlig til havnebyggeriet på Anholt.
Postfører Petersen (Post Peter) har herefter på Grenaa Jernbanestation afhentet de 48 stk. tømmer og haft et udlæg på 12,85 kr.
Ved ankomsten til Anholt er tømmeret blevet om-lastet til en mindre båd, for herefter at blive fragtet ind til land, formentlig i Pakhusbugten, som på dette tidspunkt var den mest benyttede landingsplads. For herefter pr. hestevogn at blive fragter til det nye havnebyggeri.
Der finder en hel del af sådanne brevkort sendt fra Grenaa Jernbanestation og til Post Peter, med forskellige former for ankommet gods som skulle med til Anholt.
Så prisen på 30,00 kr pr. stk med det hele, for det lot jeg købte på VF auktion, er nok en meget realistisk pris for sådanne brevkort.
Så brevkortet i sig selv er ikke ualmindeligt, kun syntes jeg at det var interessant, at det ene kunne sættes i forbindelse med bygning af Anholt Havn, som også fik stor betydning for Post Peters besejling af øen.
Anderledes gik det for sig, når man på Anholt stod og manglede noget, og Post Peter var afsejlet mod Grenaa, så sendte man et telegram til Grenaa Telegrafstation, som så frankerede telegrammet og sendte det til Post Peter, Grenaa Havn, hvorefter han foretog de nødvendige indkøb inder har returnerede tilbage til Anholt.
Sådanne frankerede telegrammer til post Peter, Grenaa Havn er ikke almindelige, jeg har kun kendskab til 5-6 stk.
Af Erik Sørensen

Læs også

Sophus Jøns/Marx Jøns

For mange frimærkesamlere med en del år på bagen, siger navnet Marx Jøns nok de …

Landmandshotellet , Lillegade 24

Lillegade 24 ca. år 1915, t.v. var Chr. Rasmussens „Landmandshotellet“, og i modsatte ende af …

Hotel Dagmar på Søndergade

Hotel Dagmar som det kom til at se ud efter moderniseringen og den delvise ombygning …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies