FORSIDE / Grenaa Post- og Byhistorie / Oprettelse af et brevsamlingssted i Trustrup

Oprettelse af et brevsamlingssted i Trustrup

I forbindelse med at der den 1. juli 1867 blev opretter et brevsamlingssted i Trustrup ca. 10 km. syd for Grenaa, modtog det kongelige Postkontor i Grenaa den 16. april 1867 følgende skrivelse fra ”Generalpostdirecteuren” i København:

Da jeg har bewilget et Andragende om Oprettelsen af et Brewsamlingssted i Trustrup, c. 1.Miil fra Thitstrup og c.1½ Miil fra Grenaa, skal jeg hawe det kongelige Postcuntoir anmodet om paa min nærmere approbaattion at afslutte en Contract – hwortil 3 blanketter følger wedlagt – med Høker Frants Andersen dersteds om Brevsamlingsstedets Bstyrelse, som han har erklæret sig villig til at overtage, fra den 1. st. Juli d. A. at regne imod en aarlig Godtgørelse af 40 Rd.Saasnart Blanketterne er blewne behørig udfyldt og underskrewne, bliver de samtilge at indsende hertil for at fordsynes med min Approbation. De fornødne Reqwisiter til dette Brewsamlingssted – der skal underlægges det kongelige Postcontoir og foruden med dette tillige staar i forbindelse med Aarhus – wille blive Contoiret tilsendt herfra.

Kjøbenhavn den 16 d April 1867Men allerede den 1. april 1868 får Trustrup igen ny bestyrer af brevsamlingsstedet, da Købmand Frants Andresen på grund af flytning, får lov til at fratræde stillingen som brevsamler.
I hans sted ansættes H. F. Staack som brevsamler i Trustrup.
Div. skrivelser i forbindelse med Frants Andersens fratrædelse og ansættelsen af H. F. Staack samt kontrakten med H. F. Staack som Trustrups 2. brevsamler, findes også i min samling.

af Erik Sørensen

Læs også

Hvem kender Valdemar Klitgaard fra Tranehuse.

Det viste postkort er sendt fra Tranehuse i august 1915 til ”Sjendarm No 45 Klitgaard, …

Sidste nyt til mit eksponat Grenaa posthistorie

Det viste objekt er en afregning for 700 stk ”Husstands omdelte adresseløse tryksager” indleveret til …

Hvem kender dette motiv

Hvem kan hjælpe mig med at placere dette motiv. Det stammer formentlig fra et eller …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies