Fra København til Grenaa på en dag

Landsportobrev af 1 vægtklasse, sendt fra København til Grenaa den 11/7 1860 og modtaget i Grenaa samme dag. Da brevet ikke er stemplet ved afsendelsen fra København, men først ved ankomsten til Grenaa med NUM 22, er det med meget stor sandsynlighed tale om et skibsbrev. Hvilket vil sige, at brevet er blevet afleveret til skipperen på Dampskibet ”Randers” bragt til Grenaa uden om postvæsenets medvirken. Ved ankomsten til Grenaa er brevet så blevet indleveret på postkontoret, og her er frimærket så blevet annulleret med NUM 22, som var Grenaas nummerstempel, og brevet er herefter blevet udleveret til C. Momme.
Ved en gennemgang af skibs listen i Grenaa avis i juli 1860, ses at Brødrene Petersens dampskib ”Randers”  afgik fra København til Grenaa og Ebeltoft hver onsdag, hvilket passer med onsdag den 11/7 1860 (http://www.rmadsen.dk/kal/dk14c.htm#1860).
Altså et brev sendt fra København og modtaget i Grenaa samme dag.
Forsendelsen måden var fuld ud lovlig, da postvæsenet jo også fik deres 4 sk.
Ideen er hermed givet videre til PostNord.

Brevet har jeg for øvrigt lige fået i dag, efter at havde købt det på Dansk Posthistorisk Selskabs skriftlige formidlingssalg for kun 40,00 kr.

Læs også

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

Så skal vi desværre til det igen.

I dag tikkede den sørgelige nyhed ind, om at vi nu igen har mistet en …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies