4 Tdr Kul, har ingen.

Peter Petersen også kalder ”Post Peter” (I kirkebogen står han opført som Peder Pedersen, født den 11/12 1857 og død 30/08 1937, begravet 07/09 1937 på Anholt kirkegård), besejlede ruten Anholt Grenaa i perioden 1/8 1885 – 1/8 1912.
Når Post Peter lå i havn i Grenaa holdt han meget til i Johansens Restaurant der lå på hjørnet af Strandgade og Havneplads. Så hvis der f.eks. med jernbanen var ankommet gods der skulle videre til Anholt, så blev der fra stationen sendt et brevkort med modtagerens navn på Anholt og co. adresse til Postfører Petersen, Grenaa Havn. Så afhentede Post Peter godset på stationen og tog det med til Anholt.
Post Peter sørgede også for mange andre af Anholternes indkøb og gøremål på fastlandet medens han lå i havn i Grenaa.
Men det hændte jo også, at der opstod mangel på fornødenheder på øen, efter at postbåden var afsejlet mod Grenaa. I sådanne tilfælde telegraferede man til telegrafstationen i Grenaa, og telegrammet blev så af postvæsenet bragt fra Grenaa By og ned til Johansens Restaurant på Havnen, hvor Post Peter modtog det og sørgede for at de manglende fornødenheder, som i dette tilfælde hvor August Johansen sender et telegram med teksten ”Bedes medtage 4 Tdr Kul, har ingen. Underskrevet August Johansen”.
Inden afsejlingen sørgede Post Peter så for, at de 4 tdr kul blev bragt om bord og kom med på turen tilbage til Anholt.

Telegram sendt fra Anholt til Postføre Petersen, Havnen, Grenaa den 14/2 1901 til telegrafstationen i Grenaa By, og her frankeret med 4 øre tofarvet og sendt som lokalbrev til Grenaa Havn.

Her et eksempel på et brevkort sendt fra Grenaa Jernbanestation den 7/12 1901 med en anmeldelse om ankommet gods til Fyrmesteren på Anholt Fyr adr. Postfører Petersen, Havnen.

 

Læs også

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

Så skal vi desværre til det igen.

I dag tikkede den sørgelige nyhed ind, om at vi nu igen har mistet en …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies