Rariteter på stribe på auktion hos Postiljonen den 29 – 30. september

Det svenske auktionshus Postiljonen afholder deres auktion nr. 218 i dagene 29-30. september. Hovedattraktionen er 3. del af den svenske storsamler Gummessons Finlandssamling – en af de største og flotteste nogensinde. I kataloget er det ene dyre objekt ved siden af det andet, endda et par stykker med en startpris på €50.000.
Postiljonen er kendt for kun at medtage bedre objekter på deres auktion, så man skal ikke regne med at finde noget til samlingen under 1000 kr. Hovedkataloget indeholder 1368 lots, og selvfølgelig med en stærk afdeling med svenske ting. I det danske afsnit ses en række meget flotte objekter fra Bornholm, en stor posthistorisk samling stykket ud i enkeltobjekter.
Islandssamlere kan købe fra Hjalti Jóhannesson guldmedalje samling – også her er der en række flotte objekter. En af de mest interessante samlinger, der nu desværre splittes for alle vinde er Halvard Slettebøs forunderlige samling af ”Interrupted Mail”, post, som på en eller anden måde er blevet forsinket af forskellige årsager. Det kan være ulykker i luften, til søs eller bare ulykkelige begivenheder på land. De, der ikke har set denne sjove samling, bør klikke ind på www.postiljonen.com og kigge på lottene fra 545 til 610. Posthistorie, historie og kulturhistorie i skøn forening. En helt utrolig samling, der går på tværs af lande og tider.
Man kan også afgive bud på flotte objekter fra det meste af verden, hvis ovenstående ikke faldt i ens smag. Mange lande er repræsenteret i hovedkataloget, og skulle man ikke have pengene sidst på måneden, er det gratis at kigge ind på www.postiljonen.com og nyde de flotte frimærker og kuverter.

Et af de forunderlige objekter fra samlingen ”Interrupted Mail” er denne danske forsendelse fra 1946.
Den stammer fra et fly, der styrtede ned ved Holtug på vej mellem København og Paris,
og brevkortet har lidt kraftigt i branden ved nedstyrtningen.
Frem er kortet kommet, for ”posten skal ud” – hed det jo i gamle dage.

Læs også

Den store brand i Købmand Edv. Hansen købmandsgård Storegade 1, Grenaa

I disse dage er det 104 år siden den store brand i Storegade 1 Købmand …

Opdatering

Så har jeg igen opdateret min database med over 200 søgninger på filatelistiske bøger og …

Peder Tolboes ejendom Storegade 44

Denne gang er det Peder Tolboes ejendom Storegade 44 jeg viser her på siden.Peder Tolboe …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies