M/F “Vera” i København

Rederiet Anholt’s M/S ”Vera”

”Vera” der har besejlede rute til Anholt af flere omgange, blev første gang indsat på ruten København – Anholt – Grenaa – Ebeltoft – Aarhus den 1/4 1921 efter at DFDS fra samme date havde indstillet sejladsen på ruten København – Nykøbing Sjælland – Anholt – Grenaa.

I 1934 blev ”Vera” blev i 1934 afløst af rederiets nye motorskib ”Anø”, der sejlede København – Anholt – Grenaa – Aalborg.
Men da ”Anø” den 21/9 1940 kl. 11,30 blev mine sprængt ved Hals Bare, hvorved fire personer omkom, blev ”Vera” igen indsat på ruten.  Men denne gang på ruten København – Anholt – Grenaa – Aalborg (senere Aarhus), som den besejlede frem til sommeren 1963.
Men da man mente ”Vera” efterhånden var ved at være udslidt, lod rederiet Anholt sammen rederiet Torms kapitalhjælp bygge en ny ”Anø” til 27 millioner kr.
den nye færge sejlede i sommeren 1963 to gange ugentlige ruten København – Anholt – Grenaa, men efter et par måneder likviderede rederiet. ”Anø” indsættes derefter på ruten Rømø Sild overfarten.

Så i efteråret 1963 dannes af Anholt sogneråd, Grenaa kommune og Randers amtsråd rederiet I/S Grenaa – Anholt Færgefart, der først hyre en fiskekutter til at klare sejladsen, hvorefter ”Vera” igen bliver indsat på ruten. Men da ”Vera” i 1966 bliver kasseret af Statens Skibstilsyn er det endegyldigt slut for gamle ”Vera”, selskabet charter herefter Læsø – færgen, der efter et par måneder overtages og om døbes til ”ANHOLT FÆRGEN”

På postkortet ses ”Vera” ved kajen i Børsgade i København”

Læs også

“Møllers Hotel” på Kannikegade gennem godt 100 år

Her vises tre postkort med “Møllers Hotel” på Kannikegade omkring 1913 Jernbanehotellet medens det stadig …

Den store brand i Købmand Edv. Hansen købmandsgård Storegade 1, Grenaa

I disse dage er det 104 år siden den store brand i Storegade 1 Købmand …

Opdatering

Så har jeg igen opdateret min database med over 200 søgninger på filatelistiske bøger og …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies