Bonkes villa, Villavej 2, 8500 Grenaa

“Bonkes villa” blev opført som sommerresidens i 1902, for bankdirektør og senere borgmester  Niels Pedersen Bonke.

Hjemmesiden: http://www.rosekamp.dk/danske_sagfoerere_OK/danske_sagfoerere_text.pdf
skriver følgende om om Niels Pedersen Bonke:
Bonke, Niels Pedersen, f. 18. Dec. 1856 i Vistofte, død 30. Okt. 1926 i Grenaa; S. af Møller, senere Gæstgiver Hans Bass B. og Hustru Zidsel Marie Jensdatter Brahe; g. 18. Jan. 1884 m. Ane Cathrine Mariane Muller, f. 14. Dec. 1857 i Horsens, død 25. Febr. 1934 i Grenaa; D. af Købmand Frederik Christoffer M. og Hustru Agnete Kirstine Wissing. •—- 1871 udgaaet af Realskolen i Grenaa. Indtil Febr. 1873 paa Kontoret hos Prokurator Nees, Grenaa, derefter i et Aar paa Amtstuen i Maribo; 1. Marts 1874- Sommeren 1876 paa By- og Herredskontoret i Grenaa; 1875 Forberedelseseksamen, Kbhvn.; 1880 exam. jur.; 14. Juli 1883 Sagfører, Grenaa; 28. Aug. 1903-1. Febr. 1912 off. og benef. Sager ved Grenaa Købstads, Nørre og en Del af Sønder Herreds Retter. •—• Faa Aar efter at have etableret sig i Grenaa, blev han Direktør i »Grenaa Bank« og, da denne gik ind i den 1895 oprettede »Grenaa Handels- og Landbrugsbank«, Direktør for denne. En halv Snes Aar senere trak han sig ud af Sagførervirksomheden, som han overlod til Sagfører Fr. Viale, med hvem han siden 1896 havde været i Kompagni. •—• I et Par Perioder Med], af Grenaa Byraad. Fra 1919 til faa Maaneder før sin Død Borgmester i Grenaa. — 1922 R. af Dbg. — Søster gift m. Sagfører H. P. Basmussen West.

Her kan du se villaen som den ser ud i dag.

Læs også

Den store brand i Købmand Edv. Hansen købmandsgård Storegade 1, Grenaa

I disse dage er det 104 år siden den store brand i Storegade 1 Købmand …

Opdatering

Så har jeg igen opdateret min database med over 200 søgninger på filatelistiske bøger og …

Peder Tolboes ejendom Storegade 44

Denne gang er det Peder Tolboes ejendom Storegade 44 jeg viser her på siden.Peder Tolboe …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies