Spændende dage venter forude på Djurslands Filatelistiske Højskole

Selv om Djurslands Filatelistiske Højskole er gået på juleferie, så er sæsonen langt fra slut.
Igen i det nye år venter der deltagerne en perlerække af foredrag og filatelistiske højdepunkter på Djurslands Filatelistiske Højskole.

16. januarKjeld Nilson og Jonas Hällström 

Højskolen ligger i det nye år fra land med besøg af Kjeld Nilson og Jonas Hällström fra Sverige.
Foredraget af Kjell Nilson har titlen “Swedish Postal History 1939-1948 “The Swedish Mail and the War””, her vil han fortælle om hvordan postvæsenets tjenester påvirkedes af 2. Verdenskrig.

Foredraget af Jonas Hällström har titlen “The Story-Telling Concept” han vil her, med udgangspunkt i emnet og de udvalgte filatelistiske objekter, fortæller om at “Alle eksponater skal formulere en historie”.

6. februarHenrik Mouritsen

Højskolen byder denne dag velkommen til hele to foredrag med  dr. Henrik Mouritsen fra Oldenburg i Tyskland. Han vil om formiddagen, med udgangspunkt i sin egen fantastiske samling, holde et foredrag om ”Danske essays og prøvetryk”. En samling hvorfra vi alle kan hente nye oplysninger.

Om eftermiddagen er emnet “Dansk Posthistorie 1875-1907”, her vil Henrik tage udgangspunkt i en eller flere forsendelsestyper og skitsere de grundlæggende reglementer og takster. Herefter vil tilhørerne blive udfordret med en række finurligheder, som er noget sværere at forklare. Herefter må vi se, om tilhørerne evt. har en løsning på disse.

5. marts – Helena Obermüller Wilén

Denne dag får vi besøg af den kendte svenske prøver dr. Helena Obermüller Wilén. Hun vil i sit foredrag ”Svenske filatelistiske forfalskninger og arbejdet med at afsløre dem” fortælles om sine arbejdsmetoder.

Hun vil i foredraget fortælle om sit arbejdet som ekspert i svenske frimærker og forsendelser herunder også reparationer og forfalskninger, der er med til at gøre det svært for svenske filatelister. Der er  udgivet flere bøger om de afsløringer, hun har gjort.

Om eftermiddagen fortæller Søren Chr. Jensen om Kinas Posthistorie.

 

De 40 faste medlemmer af Djurslands Filatelistiske Højskole glæder sig til besøg og foredrag af de fire berømtheder, men vil du også opleve disse filatelistiske højdepunkter, kan du købe en-dags medlemsskab til 125 kr., hvis du er medlem af DFF. Ikke-medlemmer skal betale 175 kr. Tilmelding sker til

Resten af programmet 2015-2016 bringes senere.

Selv om Djurslands Filatelistiske Højskole afslutter sæsonen den 9. april 2016, så går bestyrelsen ikke på sommerferie.
Allerede den 10. april går vi i gang med at tilrettelægge en ny spænende sæsonen  2016-2017.
I sæsonen 2016-2017 fylder Djurslands Filatelistiske Højskole 30 års og det mener bestyrelsen skal fejres.

 

32

Læs også

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

Så skal vi desværre til det igen.

I dag tikkede den sørgelige nyhed ind, om at vi nu igen har mistet en …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies