Så brændte møllen igen!

Men bare rolig, det er ikke Baunehøj Møllen der er brændt igen.

Det var Sønder Mølle der brændte den 9/4 1923.

Lindholm der i 1923 var telefonmontør i Grenaa, sad sammen med en kammerat på taget af Bildes ejendom Østergade 3 og overværede mølle branden- et hot syn! Vingerne løb rundt til de styrtede.
Sønnen Ejler Lindholm fortæller 1978, at drengene fra skolen i Vestergade “styrtede” ud til Søndermølle for at se på. Mølleren hed Langgård, og møllen blev ikke bygget op igen som vindmølle men som motormølle.

sdr mølle

 

 

Søndermølle som den så ud ca. år 1909, lå lidt uden for byen i forlængelse af Søndergade. Møllen blev opført omkring år 1762. Møllen nedbrændte den 9. april 1923, men allerede i 1870 brændte møllen første gang.

Disse og tusindevis af andre gamle og nyere postkort, fra Grenaa og resten af landet, samt milioner af andre lokalhistoriske billeder og oplysninger, vil du få mulighed for at se og søge i, når lokal arkivernes database om kort tid bliver offentlig tilgængelig på internettet.
Siden bliver tilgængelig fredag den 20. februar 2015 kl. 16,00.
Siden kan ses her.

 

 

 

Læs også

Så skal vi desværre til det igen.

I dag tikkede den sørgelige nyhed ind, om at vi nu igen har mistet en …

Vidste du at man kunne komme i fængsel hvis ens barn forsømte skolen?

Hvis ikke, så læs engang indholdet af dette brev der er sendt fra Gjerrild Hemmed …

Seneste nyerhvervelse til mit Anholt eksponat

Det er godt at have gode venner, også når man samler Posthistorie.For nyligt har jeg …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies