Mindeord

John Sørensen portræt

John Sørensen er død.

Hans Urbak har på vegne af Djurslands Filatelistiske Højskole sendt denne triste meddelelse:

Mindeord for John Sørensen som ikke er her mere. John tabte kampen mod sygdommen, mandag den 30. juni, og er nu på vej mod nye filatelistiske venner. De sidste guldkorn har lydt fra dette fantastiske menneske, som gav af sin store viden på alle måder, så ingen var i tvivl om hans bidrag til hver eneste person, som han var i selskab med.

Jeg lærte John rigtig at kende i 1978 efter stiftelsen af Hornslet Frimærke Klub, hvor han var manden der bragte HFK på landkortet på grund af sit ekstraordinære overblik, handlekraft og storsind samt ikke mindst Johns fortællerlyst indenfor filatelien. Hvor mange frimærkesamlere i dette land har ikke haft glæde af hans foredrag og utallige artikler. I Johns formandsperiode var han også årsagen til at HFK på den nationale udstilling i Viborg 1989 var repræsenteret med ikke færre end 14 udstillere, hvilket var fantastisk af en frimærkeklub på ca. 40 medlemmer. Da John blev dommer fik dansk filateli også en sværvægter inden for de traditionelle områder og ikke mindst inden for de oversøiske, hvilket også blev hans store styrke som international dommer.

John opnåede også selv mange anerkendelser for sine frimærkesamlinger på udstillinger både i ind- og udland.

John var konstant i udvikling og stiftede sammen med Uffe Munch-Andersen noget så specielt som en ”Den rejsende Filatelistiske Højskole” (er ikke helt sikker på navnet). Den er efterfølgende blevet kopieret på Djursland og her er beviset på bl.a. Johns fremsynethed og evne til forudse den udvikling der var på vej, og her tænker jeg specielt på hjemstavnsfilateli.

Vi tænker også i denne stund på Bodil, Jan, Bo og deres familie. Æret være Johns minde.

 

Djurslands Filatelistiske Højskole  

Hans Urbak

 

Læs også

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

Så skal vi desværre til det igen.

I dag tikkede den sørgelige nyhed ind, om at vi nu igen har mistet en …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies