Skibsbrev til Randers

På en netauktion har jeg erhvervet dette, syntes jeg selv, dejlige brev.
Brevet var beskrevet som et alm. 4 sk. (afa nr. 7) brev sendt fra København til Randers 22/7 1860.
Det er for så vidt også rigtig nok.
Men da frimærket ikke er annulleret med nummer stempel  1 (København) og sidestemplet København, men med nummerstempel  53 (Randers), så spørger man sig selv, hvorfor nu det.
Forklaringen er, at brevet er et skibsbrev, der i København er blevet afleveret direkte på skibet til Randers, og først ved ankomsten til Randers er brevet kommet i forbindelse med postvæsenet. Ved ankomsten til Randers er brevet blevet overleveret til postvæsenet i Rander,  der så har annulleret frimærket med nummerstempel 53.

 

Kbh. - Randers

 

Dampskibet "Randers" der var ejet af Brødrene Petersen, sejlede i 1860 fra København til Grenaa og derfra videre til Randers hver lørdag. Da brevet er skrevet fredag den 20/7 1860, passer det med at brevet er afleveret direkte på skibet i København. Dampskiber "Randers" er lørdag den 21/7 kl. 5 om eftermiddagen afsejlet fra København og efter at det har været inde i Grenaa, er det den 22/7 ankommet til Randers. Bag på brevet har modtageren noteret "ankommen 22 de.". Den vedhæftede annonce er fra Grenaa Avis den 17/7 1860.

ga17071860

 

 

 

Læs også

Vinteren 1922

Hvis nogen skulle havde glemt hvad det vil sige at have rigtig vinter, så kommer …

Anholt Havn

Her kommer lige endnu et Anholt postkort. Denne gang er motivet et kig ud over …

“Hultenborg” Anholt Havn

Dagens post bragte min sidste nyerhvervelse til min postkortsamling.Denne gang var det et dejligt postkort …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies