Denne gang viser jeg nogle postkort med Søndergade omkring Sønderbro
Sønderbro hvor Søndergade slutter ca. år 1907, og medens at det stadig var en grusvej.
I baggrunden til højre ses ledvogter huset ved jernbane overskæringen.
Tryk: Håndkoloreret lystryk. Udgiver: W. K. T. 2732 (Warburgs Kunst-Forlag). Fotograf: Ukendt (postbehandlet 24.10.1907)
Og her et postkort hvor vi ser Søndergade med den gamle farvergård til højre.
Søndergade 11 med gavlen ud mod gaden er resterne af den gamle farvergård, som den så ud omkring 1907. Denne bygning er opført omkring 1831 af farver Johan Fr. Jahnsen, der i 1817 overtog farvergården efter sin far N. Fr. Jahnsen. I 1924 blev gården solgt til Djurslands Museumsforening,
som i 1957 solgte den til læge Karl Bernhard Løw. Den ældste farvergård på grunden er fra 1730.
Tryk: Lystryk. Udgiver: W. K. F. 2728 (Warburgs Kunst-Forlag). Fotograf: Ukendt. (postbehandlet i 1907)
Og endelig to lidt nyere postkort hvor vi ser Sønderbor som den så ud i 1920-erne dels fra nord og dels fra syd af, med bemærk at gaden stadig er brolagt.
Søndergade set mod Sønderbro, til venstre ses lidt af Søndergade 17, og Søndergade er nu blevet brolagt. På den anden side af Sønderbro ses stadig det gamle træskur der lå ved jernbaneoverskæringen. Husene Søndergade 11– 17 er i dag revet ned.
Tryk: Lystryk (Stenders Forlag) Udgiver: Vilhelm Hansens Boghandel, Grenaa. Eneret 42606. Fotograf: Vilhelm Hansen, Grenaa.
Søndergade set fra Sønderbro og op mod Torvet, som det så ud i første halvdel af 1920erne. På højre side ses Søndergade 17—7. Huset med gavlen ud mod gaden er den gamle farvergård Søndergade 9 og den tomme grund overfor er købmand Sechers have. Bemærk at Sønderbro der blev etableret omkring år 1900, allerede har fået opsat nyt rækværk, hvilket måske er sket af sikkerhedsmæssige årsager, da det første i modsætning til det nye var meget åbent, og kunne indebære en sikkerheds risiko.
Tryk: Lystryk. Udgiver: Ukendt. Fotograf: Ukendt.