Brugsforeningen for Grenaa og Omegn Lillegade 24

Denne gang er det et postkort fra Lillegade jeg viser.

Lillegade 24 blev opført i 1884 af skomager Ernst Nørlem, og frem til 1914 havde ejendommen flere forskellige ejere. I 1914 blev bygningen solgt til Brugsforeningen for Grenaa og Omegn, der var blevet oprettet i 1911 og hidtil havde boet til leje i et mindre lokale på hjørnet af Mogensgade og Nytorv.

På postkortet ses:
Bestyrelsen fotograferet foran brugsforeningen. Helt til venstre værten på “Land-mandshotellet” Chr. Rasmussen (kaldet Pind). Derefter fra venstre : Pakmester Mortensen, forretter Zacho Børresen, snedker P. Brandi, en lærling, Marie Nielsen (senere uddeler) , uddeler Johs. Nielsen, væver Chr. Jensen, pedel Søren Madsen, forretter Viggo Nielsen og landpostbud Chr. Pedersen.

I dag er det fagforeningen HK der har kontoer i lokalerne.

Brugsuddeler Nielsen og frue samt en lærling

Her ses bestyrelsen fotograferet indenfor i Brugsforeningen. På billedet ses fra venstre, Viggo Nielsen, forretter, Uddeler Nielsen, Fru Marie Nielsen, Chr. Petersen, landpostbud, Chr. Jensen, væver, P. Brandi, Pakmester Mortensen, Pedel Søren Madsen, Zacho Børresen, forretter.

Læs også

“Møllers Hotel” på Kannikegade gennem godt 100 år

Her vises tre postkort med “Møllers Hotel” på Kannikegade omkring 1913 Jernbanehotellet medens det stadig …

Den store brand i Købmand Edv. Hansen købmandsgård Storegade 1, Grenaa

I disse dage er det 104 år siden den store brand i Storegade 1 Købmand …

Opdatering

Så har jeg igen opdateret min database med over 200 søgninger på filatelistiske bøger og …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies