Så er der udendørs servering igen

I disse Corona tider hvor der netop igen er blevet åbnet op for ”udendørs servering”, en det vel på sin plads at vise dette postkort med Gæstgiver Johansens Restaurant, Strandgade 1 på hjørnet af Strandgade og Havneplads ved Grenaa Havn, også kaldt Gæstgiver Johansens hjørne.

På Strandgade og på vej op mod Grenaa By ses R. Jacobsens ”Kapervogn”, der fra ca. år 1900 besørgede forbindelsen mellem Grenaa By og Grenaa Havn.

Aug. J. Johansen var født i 1843 og havde sejlet som sømand på langfarer, til han var op i tyveren, købte ejendommen i 1890 og etablerede sig som fiskeeksportør ved Grenaa Havn.
Han giftede sig med Snedker Wodstrups enke, der en tid havde været jordemoder og var en særdeles praktisk kvinde.

De indrettede i 1890erne en restaurant i et par af husets stuer ud mod Havnen. Restauranten der hurtig blev Havnens ”fineste”, stor for det meste under fru. Johansens ledelse, medens Johansen fortsatte som fiskeeksportør.

Samtidig med at Johansens restaurant efterhånden blev søgt af mange gæster fra byen, blev der også indrettet en keglebane, og især efter at ”Kaperkørselen” mellem Grenaa By og Grenaa Havn omkring århundredeskiftet var kommet i gang, blev ”Johansens Beværtning” et yndet udflugtsmål.

Også badeanstalten, både den udenfor nordmolen for damer og den ved syd molen for herre, blev også overtaget af Johansen.

Da ægteparret ingen børn havde, blev bygningen efter deres død solgt til fiskeeksportør A. P. Kirk.
Fruen døde i 1913 og Johansen døde i 1915.

Det var også her i Johansens gæstgiveri at Peder Pedersen (Post-Peter), der stod for besejlingen af ruten Anholt – Grenaa i årene 1885 – 1912 havde ”kontor” når hav lå i Havn i Grenaa inden han returnerede til Anholt.

Historie om ”Post-Peter” kan du læse om i min artikel fra Grenaa og Omregne før og nu fra 2016,
eller via linket her.

(Kilde Grenaa Bys historie)

Læs også

Strandgade, Grenaa Havn

I dag vil jeg invitere på en lille tur til Grenaa Havn, for at se …

Storegade 47

På min daglige gåtur kom jeg i dag gennem Storegade og så her hvor smukt …

Vesterport før og nu

Her kommer så lige et postkort fra Vesterport fra dengang hvor mindestenen for Pedersen- Nyskov …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies