Distrikts-forsendelse

Landpost brev (påtegning under frimærket) sendt som distrikts-forsendelse over Grenaa postkontor til Høiærværdige Hr. Provst Koch i Gjerrild v. Grenaa den 2/10 18xx, (i tidsrummet 16/3 1867—16/3 1874 kendes GRENAA ANT III kun brugt uden de to sidste cifre i årstallet) med da de tofarvede afløste 1864 udgaven i 1870 – 1871, så er brevet højst sandsynligt sendt i tidsrummet 1867 -1870.  Frimærket er annulleret med NUM 22 (Grenaa)
Hvis brevet er,  sendt før 1/11 1870, er det bragt fra Grenaa til Gjerrild af det private bud Chr. Ottesen, der i Grenaa Avis den 26/4 1865 annoncerede at ”Breve til Voldby, Karlby, Rimsø, Veggerslev, Benzon og Gjerrild bedes fra 1ste Mai aflagte hos Værtshusholder P. Madsen, boende i Jørgen Jensens Sted på Lillegade. Gjerrild, den 25de April 1865. Chr. Ottesen, Postbud”.
Samme Chr. Ottesen annoncerede den 21/9 1870 i samme avis ” At jeg ophøre med Posttouren fra Grenaa til Benzon den 1ste November d. A. undlader jeg ikke herved at bekjendtgøre. Benzon, den 21de Septbr. 1870. Chr. Ottesen”.  Den første officielle landpost rute fra Grenaa til Gjerrild blev oprettet den 8/5 1871, og Gjerrild BRS blev først blev oprettet 1/8 1880 underlagt Grenaa.
Hvem der har befordret posten mellem Grenaa og Gjerrild i tiden 1/111870—8/5 1871 vides ikke.

Havde brevet først været afsendt efter 8/5 1871, altså efter oprettelsen af den første officielle landpost rute mellem Grenaa og Gjerrild, ville det kunne være sendt for 2. sk. frankeret eller 3. sk. ufrankeret.

Da portoen (Cirk. 21/1869, pkt. 1+2) for landpostforsendelser  (=breve og aviser, der befordres med de af Postvæsenet lønnede eller controllerede Landposter uden at berøre mere end eet Posthus) var fra 1/1 1870 2 sk. for frigjorte forsendelser og 3 sk. for ikke-frigjorte. Dette var også gældende for breve, der ikke var bestemte til under postbesørgelsen at berøre mere end eet Posthus—samt indtil videre  Lokalbreve mellem Aalborg og Nørresundby.

Læs også

Rutebilpakke

Jeg mangler hjælp til disse 2 følgebreve til en “Rutebilpakke”, afsendt fra Ørum Djurs (fremgår …

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies