Peter Larsen, Thomas Madsen og Afholds Fest ved Grenaa Havn

Jeg har lige erhvervet dette usædvanlige og dejlige postkort med motiv fra Grenaa Havn.

Se større billede her

Men postkortet der er sendt fra Grenaa Havn til Algir (Algier) den 6/2 1914, hvor det er ankommet den 17/2 1914, har rejst nogle spørgsmål som jeg gerne vil have hjælp til at løse.

Postkortet der via en agent J. Crispo i Algier er afsendt af Peter Larsen, Grenaa Havn til Thomas Madsen ombord på skibet ”Dagmar”. Men da ”Dagmar” den 17/2 imidlertid igen er afsejlet fra Algier er postkortet her blevet omadresseret til Leghorn (Livorno) i Italien.

Motivet er fra en ”Afholds-Fest ved Grenaa-Havn” på området overfor afholdslogen Ankerstjernens ”Afholdsrestauration”, Havneplads 13. Senere kendt som ”Hotel Ankerstjernen” og nu ”Hotel Crone”.

Læs mere om ”Hotel Ankerstejernen” i bogen Afholdshoteller i Grenaa af Henning Sørensen.

Festen må, da de besøgende er i sommertøj, være afholdt i sommeren 1913.
Postkortet er frankeret med 2 stk. 5 øres bølgelinie frimærker (AFA nr. 64) der blev udgivet 24/6 1912 og postkortet er sendt den 6/2 1914.

Spørgsmål:

  1. Hvem kender noget til Peter Larsen og Thomas Madsen
  2. Hvem kender noget til Afholds festen ven Grenaa Havn omkring 1913.

Hvis du kan hjælpe, høre jeg gerne fra dig.

Læs også

En ny købmandsgård blev skabt i Grenaa

En af mine venner i Hornslet Frimærkeklub viste mig for et stykke tid siden et …

Efterporto brev sendt fra Grenaa til Gørlitz i Slesien 1897

Brev afsendt fra Grenaa til Gørlitz i Slesien 12/1 1897. Frimærkerne er annulleret med Grenaa …

Telegram sendt fra Anholt til Grenaa 1901

Telegram afsendt den 28/3 1901 fra Postføre Petersen på Anholt til Grenaa. Efter modtagelsen på …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies