Så brændte møllen igen!

Men bare rolig, det er ikke Baunehøj Møllen der er brændt igen.

Det var Sønder Mølle der brændte den 9/4 1923.

Lindholm der i 1923 var telefonmontør i Grenaa, sad sammen med en kammerat på taget af Bildes ejendom Østergade 3 og overværede mølle branden- et hot syn! Vingerne løb rundt til de styrtede.
Sønnen Ejler Lindholm fortæller 1978, at drengene fra skolen i Vestergade “styrtede” ud til Søndermølle for at se på. Mølleren hed Langgård, og møllen blev ikke bygget op igen som vindmølle men som motormølle.

sdr mølle

 

 

Søndermølle som den så ud ca. år 1909, lå lidt uden for byen i forlængelse af Søndergade. Møllen blev opført omkring år 1762. Møllen nedbrændte den 9. april 1923, men allerede i 1870 brændte møllen første gang.

Disse og tusindevis af andre gamle og nyere postkort, fra Grenaa og resten af landet, samt milioner af andre lokalhistoriske billeder og oplysninger, vil du få mulighed for at se og søge i, når lokal arkivernes database om kort tid bliver offentlig tilgængelig på internettet.
Siden bliver tilgængelig fredag den 20. februar 2015 kl. 16,00.
Siden kan ses her.

 

 

 

Læs også

Rutebilpakke

Jeg mangler hjælp til disse 2 følgebreve til en “Rutebilpakke”, afsendt fra Ørum Djurs (fremgår …

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies