FORSIDE / Tophistorier / Når nøden er størst er hjælpen nærmest.

Når nøden er størst er hjælpen nærmest.

Lidt om hvad facebook også kan bruges til.

For et par dage siden erhvervede jeg det viste postkort. Men hvor pokker var motivet fra, det var ingen tekst eller poststempler på bagsiden der kunne hjælpe mig på vej.
Hvad gør man, jo man bruger da www.facebook.com, for på facebook er jeg medlem af den gruppe der ”Identificer Gamle Postkort”, så her lagde jeg det ud og beklagede min nød.
Det gik under et døgn, så havde Rune løst gåden og skrev tilbage at det var Skørping Sanatorium og vedhæftede et billede af hele bygningen, ja men er det ikke bare dejligt med sådanne interessegrupper på facebook.
Dette kun for at fortælle, at det kan facebook altså også bruges til.

Sanatoriet er i dag indrette til privathospital, det oplyste Rune mig for resten også om.
Stor tak til Rune.

 

Lidt historie om Skørping Sanatorium

I 1860’erne blev Rold Skov tillagt militærstrategisk betydning, og Skørping Station blev derfor en vigtig forsyningslinie. Men der var også andre fordele ved placeringen inde midt i skoven. For her var luften frisk og god for lungesvage mennesker. I 1906 indviede Nationalforeningen for Tuberkulosens Bekæmpelse derfor et sanatorium vest for jernbanestationen. Her sov patienterne i en hovedbygning om natten, og om dagen fik de frisk luft og lys på liggestole i en ’liggehal’, det vil sige en træveranda, der var åben mod syd. Skørping Sanatorium fungerede som tuberkulosesanatorium til midten af 1950’erne. På det tidspunkt var sygdommen stort set udryddet i Danmark, men efter anden verdenskrig udbrød en epidemi på Grønland, og patienterne herfra kom til Skørping for behandling.

af/Erik Sørensen

Læs også

Nyt Fjellerup postkort til min samling

Dette dejlige postkort med motiver fra Fjellerup har jeg lige byttet mig til. Bygningen nederst …

Nyt postkort fra Enslev til min samling

  Jeg har lige fået det viste postkort fra Enslev til min samling. Hvis du …

Grenaa eller Greenaa

Værdibrev frankeret med 3×8 tofarvet 1875 udg. sendt fra Grenaa til Christianshavn, København den 20/2 …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies