Ugens historie fra filateliens verden!

af/Otto Kjærgaard

Finlands mange ansigter

Finland startede med at fejre sin 100 års uafhængighed allerede i efteråret 2016 med forberedelserne til en udgivelse, som er ret exceptionel og umuliggør mange samleres ønske om at lave en komplet samling af et land.

Det drejer sig om et frimærkehæfte med titlen ’Finland 100: Finlands ansigter’. I efteråret begyndte man at indsamle fotos af befolkningen med henblik på fejringen i 2017. Af disse fotos lavede man en blok med 10 frimærker, som danner et billede af Finland, når man ser hele blokken.

I alt blev der tryk 60.000 hæfter, og ved hjælp af den avancerede trykteknik kunne man gøre dem alle forskellige, så der i alt er 600.000 fotos af ansigterne. Hvis man skal samle Finland komplet, skal man altså opkøbe samtlige hæfter, da de alle er forskellige. Hæfterne blev udgivet 9. maj, og denne måde at trykke på er aldrig anvendt tidligere.

I Finland bor der omkring 5,5 millioner indbyggere, så det er lidt over 10% af befolkningen, der dermed har fået deres kontrafej på et frimærke. (ok)

Denne 10 blok fra et hæfte fra Finland blev udgivet til at
fejre 100 året for Finlands uafhængighed og en stor del
af befolkningens portrætter laver omridset af landet.

Læs også

Rutebilpakke

Jeg mangler hjælp til disse 2 følgebreve til en “Rutebilpakke”, afsendt fra Ørum Djurs (fremgår …

Kongelig Tjeneste pr. Stafett fra Lyngby

Her er igen et brev med tilknytning til krigen 1864 Stafettebrev sendt fra Lyngby til …

Kongelig Tjenestebrev sendt under 1864 krigen

Denne gang viser jeg et “Kongelig Tjenestebrev” der er sendt fra Herredskontoret i Grenaa til …

COOKIE & PRIVATLIVSPOLITIK

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Vi bruger primært cookies til trafikmåling, log ind og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies